Doğan Yatırım Bankası'na faaliyet izni çıktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Doğan Yatırım Bankası AŞ'ye (D Yatırım Bankası) faaliyet izni verilmesi kararı aldı. Banka, müşteri kitlesi olarak KOBİ'leri hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker'in açıklamalarıyla Doğan Medya'nın nasıl el değiştirdiği ortaya çıkarken, bir yıl önce gündeme gelen Doğan Yatırım Bankası AŞ'ye (D Yatırım Bankası) onay çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, D Yatırım Bankası'na faaliyet izni, MUFG Bank Turkey'e ise faaliyet genişletme izni verdi.

Doğan Holding'in iştiraki D Yatırım Bankası, 19 Mart 2020'de BDDK'den kuruluş onayı almıştı. Banka 200 milyon TL başlangıç sermayesiyle Haziran 2020'de İstanbul Ticaret Sicili'ne kaydettirilmişti.

BDDK'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10. maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda, D Yatırım Bankası'na faaliyet izni verildi.

Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesi, kuruluş veya Türkiye'de şube açma izni alan bankaların, Kurul'dan ayrıca faaliyet izni alması şartını kapsıyor.

HEDEF KOBİLER

Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, geçen ağustosta Dünya gazetesine verdiği röportajda, "Büyük bankaların masaları dolu. KOBİ'leri destekleyecek yatırım bankası kuruyoruz" demişti.

Göğüş, hedeflerine ilişkin şunları söylemişti: 

"İki boyutlu düşüncemiz var. Büyük bankaların masaları çok kalabalık. Özellikle ticari işletmelerde ticari finansman yapılandırmalar hem danışmanlık anlamında bir fırsat olduğunu hem de şirketlerin de ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Biz de piyasalardan bu ihtiyacın geri bildirimini alıyoruz. İkincisi; e-ticaret platformlarından veri kullanımını da zenginleştirerek, aslında kredi modelleri dünyada olan uygulamaları harekete geçirmek. Türkiye’de de ciddi fırsat olduğunu düşünüyoruz. KOBİ segmenti desteklenmeye en muhtaç alan. Büyük bankalar bazen hizmet vermekte zorlanıyor. Biz iki boyutu birleştirip yatırım için güzel bir hikaye çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Dünyada da çok örneği var. Türkiye’de de yeni yeni başlayan bir alan. Erkenden başlayalım istiyoruz." (EKONOMİ SERVİSİ)