Ayı denizde yüzerek balık aradı, gülümseten anlar kaydedildi

Gümüşhane'de Torul Barajı alabalık işletme tesislerinde bulunan bir tekneye yüzerek gelen ayı, bir süre ağların olduğu bölümde yiyecek aradı. Ayının bu anları güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki barajda yüzerek tekneye çıkan ayının yiyecek arayışı güvenlik kamerasına yansıdı.

AA'nın haberine göre Torul Barajı Kirazlık mevkisindeki alabalık işletme tesislerinde bulunan tekneye yüzerek gelen ayı, bir süre ağların olduğu bölümde yiyecek aradı. Ayının bu anları güvenlik kamerasınca kaydedildi.

BALIK YEMLERİNDEN YİYOR

İşletme sahibi Erhan Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayının haftanın belirli günlerinde tekneye gelerek balık yemlerinden yediğini söyledi.

Balık havuzlarındaki ağların da yırtıldığını ifade eden Akdoğan, "Gerektiği durumlarda balık ağlarını yırtarak balık alamazsa teknelere çıkıyorlar. Artık teknelerde yem bile bırakamıyoruz. Ortalama olarak ayılar 60 metre civarı yüzerek geliyorlar" dedi.

'KAMERA SİSTEMLERİ KURDUK'

Akdoğan, tedbir amacıyla tekneye sese duyarlı ışık uyarı sistemi kurduklarını belirterek, "Ayılara zarar vermemek ve onların zarar görmesini önlemek amacıyla kamera sistemleri kurduk. Bu sistemler ışıklı ve sesli uyarılar yaparak hareket algıladığında ayıları ürkütmeye çalışıyor. Bu sistemin etkisini bir nebze de olsa gördük" ifadelerini kullandı.

(ANADOLU AJANSI)