Ayıbalığı Koyu'ndaki izinsiz iskele sökülüyor

Mordoğan'daki Ayıbalığı Koyu’nda Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanlarına izinsiz kurulan demir iskele İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yasal ve idari süreç sonucunda sökülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde kalan, Mordoğan Ayıbalığı Koyu’ndaki Akdeniz foklarının yaşam ve üreme noktalarına izinsiz kurulan demir iskelenin kaldırılmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yasal ve idari süreç sonucunda işletme demir iskelenin sökümüne başladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Karaburun Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki yazışmalar doğrultusunda yıkım sürecinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanması yönünde harekete geçildi.

1 Ağustos 2024 tarihinde işletme tarafından mevzuata aykırı iskelenin söküm işlemine başlandığı bilgisi yazılı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Yıkım tarihi olan 2 Ağustos’ta alanda söküm işleminin devam ettiği gözlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri belirlenen sürede söküm işlemlerinin tamamlanmasına yönelik tutanak tutarak alandan ayrıldı.