Ayrana yeni düzenleme: Tuz oranı değişti
Bakanlığın son düzenlemesine göre, tuz oranı düşürüldü. Sütün elde edildiği hayvan türlerinin etikete yazılması kararlaştırıldı, aroma vericiler yasaklandı.
DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, ayrandaki tuz oranını düşürdü. Ayrana eklenebilecek tuz oranı yüzde 1‘den yüzde 0.8’e düşürüldü.
Tebliğde yapılan bir diğer düzenleme ile ürünlerde laktaz enzimi hariç hiçbir enzimin kullanılamayacağı hükme bağlandı.
Üretilecek ürünlerde birden fazla farklı hayvan türüne ait süt kullanılması durumunda, sütün elde edildiği hayvan türlerinin adlarının, etikette belirtilmesine ilişkin düzenleme yapıldı.
Tebliğde yapılan yeni düzenleme ile süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımı da yasaklandı.