Ayşe Ateş: Özgür Özel ilk duruşmada bizimle olacak

Ankara'da uğradığı suikastla öldürülen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, yaptıkları üçüncü görüşmenin ardından 1 Temmuz’daki ilk duruşmada Özgür Özel’in kendileriyle beraber olacağını duyurdu.

Fotoğraf: Ayşe Ateş
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Dava öncesinde Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve CHP Genel Başkanı CHP Genel Başkanı Özgür Özel üçüncü kez bir araya geldi. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayşe Ateş, Özgür Özel’in duruşma günü kendileriyle beraber olacağını söyledi.

Gazeteci Yavuz Selim Demirdağ, yaklaşık 10 gün önce Ülkü Ocakları’nın Sinan Ateş davasının ilk duruşmasında adliyenin etrafını sararak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i içeriye almamayı planladığını iddia etmişti. Bugün yapılan görüşmeden sonra Özgür Özel’in ilk duruşmaya katılacağını Ayşe Ateş duyurdu.

Ayşe Ateş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, bizi makamında kabul etti. Sayın Özel, duruşma günü bizimle olacağını ve bu siyasi cinayetin bütün yönleriyle aydınlanacağı son ana dek de bir adım geri atmayarak yanımızda duracağını tekraren ifade etti. Huzurundan daha umutlu, daha cesur, daha inançlı ve daha güçlü ayrıldım. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bana, Özgür Özel’i anlat, derseniz lafı hiç uzatmadan “insan” derim. İnsanlığını kaybetmeyenlere selam olsun!”


SİNAN ATEŞ DOSYASINDA HANGİ İSİMLER HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK?

30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısında hayatını kaybeden Sinan Ateş davasında toplam 22 kişi ilk kez hakim karşısına çıkacak. Cinayet soruşturmasının MHP’li isimlere uzanması bir süredir kamuoyunun gündeminde.
22 tutuklunun bulunduğu dosyada, tetikçi Eray Özyağcı ve onu motosikletle cinayet mahalline götürüp sonra da kaçıran Vedat Balkaya, cinayetin organizasyonunda yer alan Doğukan Çep ile birlikte Suat Kurt gibi isimlerin yanı sıra Ateş’i öldürenleri İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbay ve Muratcan Çolak da bulunuyor.

Ayrıca MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve Ateş'in adresini Tolgahan Demirbaş'a gönderen Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, eski MİT mensubu Çağlar Zorlu, tetikçiyi Ankara'dan İstanbul'a kaçıran Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş da dosyadaki isimler arasında yer alıyor.

Kamuoyunda ilk olarak İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015’te kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken çeteler tarafından katledilen Eğitim Sen ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin davaszında sanıkların avukatı olarak tanınan MHP’li Serdar Öktem de 1 Temmuz’da hakim karşısına çıkacak.

(HABER MERKEZİ)