Ayşe Ünlüce: Emekliler fazlasını değil, haklarını istiyor

DİSK Emekli-Sen'in düzenlediği etkinlikte konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "Emekliler fazlasını değil, haklarını istiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği etkinliğe katılarak emeklilerle bir araya geldi.

Vecihi Hürkuş Havacılık Parkı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ayşe Ünlüce, emeklilerin Türkiye'nin temel taşı olduğunu vurgulayarak, "Ben bugünkü ortamı görünce daha çok umutlandım. Seçim döneminde sürekli söylediğim bir şey vardı: 'Bu seçimde kararı ve seçimin kaderini emekliler belirleyecek', çünkü Eskişehir'de nüfusun neredeyse dörtte biri emeklilerden oluşuyor. Eskişehir'de emeklilerin sayısı 210 bini geçti. Türkiye'de ise 16 milyonu geçti, biliyorsunuz emeklilerin sayısı. Bu seçimde dediler ki, 'Bu seçimde sarı kartı gösteriyoruz, söyleyecek sözümüz var' dediniz."

Ünlüce, ayrıca ülkenin gelir dağılımındaki adaletsizlik ve vergi sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, "Genel Başkanımızın Gebze'deki yaptığı mitingde verdiği bazı rakamlar vardı. O gün verilen rakamlarda Türkiye'de en zengin %20, tüm kaynakların %81'ini kullanıyor. En fakir olan %20 ise ne kadarını kullanıyor? Sadece %0.5'ini, yani %1 bile değil. İşte emekliler, onurlu duruşlarıyla bu seçimde kararlarını bildirdiler. Emekliler fazlasını değil, haklarını istiyor. Bundan sonraki süreçte de omuz omuza mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz."

'3 MAYMUNU OYNUYOR BİZİ YÖNETENLER'

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin şehre büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını belirterek, onların yanlarında olmasının kendilerini çok onurlandırdığını ifade etti.

Kılıç, hükümetin emeklileri göz ardı ettiğini ve yaşanan adaletsizlikleri eleştirerek şunları ekledi:

"Emeklileri öldürdüler, açlık sınırının altında kaldık, emekliler yok sayılıyor, 3 maymunu oynuyor bizi yönetenler ama biz onlara 31 Mart'ta bir sarı kart gösterdik. Hükümet ülkeyi yönetemiyor. Emekliler ve emekçiler Türkiye'nin temel taşıdır. İnsan oğluna yakışır bir şekilde emekli olduk ama emekliler dört duvar arasından çıkamıyor, çoğu zaman bir bardak çay içemiyor. Sokaklarda yan yana gelip birlikte söylenmesi gerekenleri söyleyelim."

Disk Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz ise yaptığı konuşmada, "Bizler bu ülkenin emeklileriyiz. Yıllar boyunca çalışan, alın teri döken, tarlayı eken, çarkları döndüren, gemileri yüzdüren, madenlerde nefesini, atölyelerde ellerini tüketen emekçileriz. Bu ülkenin ekonomisine en büyük katkıyı sunan 16 milyon emekliyiz. Emekliyi açlığa ve yoksulluğa mahkum eden bu iktidar, emekliler ile bir masaya oturmaz. Asgari ücret açlık sınırının altında bir ülke düşünün, açlık sınırının yarısı kadar ücret alıyor. Emeklilerin sendikalaşmasını engellemeye çalışanlar, 'oy yoksa hizmet de yok' diyenlerdir. Bu akıl tanıyor, bu zihniyetle inatla ve umutla mücadele etmeye devam edeceğiz."