Ayşe Ünlüce: Komşu illerimizde 'Eskişehir gibi olalım' isteği doğdu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "Komşu illerimiz Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar'da 'Eskişehir gibi olalım' isteği doğdu. Eskişehir her zaman ilham veren bir şehir oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Ayşe Ünlüce, Burhaniye 5. Kitap Fuarı’nda 'Yerelden İktidara' başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Ünlüce, "Eskiden seçim sonuçları açıklandığında kıyı şeridindeki şehirlerimiz kırmızı renkte olurdu. Anadolu’da da tek kırmızı şehir Eskişehir olurdu. Komşu illerimiz Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar geldi çünkü bu şehirlerimizde ‘Eskişehir’e benzeyelim, Eskişehir gibi olalım’ isteği doğdu. Yani Eskişehir her zaman ilham veren bir şehir oldu" diye konuştu.

Etkinlikte katılımcılara seslenen Başkan Ünlüce, şunları dile getirdi:

“1999’da Yılmaz Büyükerşen Hoca'mız göreve gelmeden önce Eskişehir aslında merkez sağın kalesi gibiydi. 1999’dan sonra Eskişehir demokrat belediyecilikle, halkçı belediyecilikle tanıştı. O kadar güzel karşılık gördü ki, bir noktadan sonra daha önceden emanet verilen oylar yavaş yavaş kalıcı olmaya başladı. Bu yıl yapılan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde biz o 25 yıllık Eskişehir'de yaşanan dönüşümün sadece şehircilik anlamında bir dönüşüm olmadığını gördük. Bu dönüşüm sosyal anlamda da, siyasi anlamda da, kültürel anlamda da olmuş ve çok büyük bir oy farkıyla Eskişehir'de seçimlerini kazandık diyebilirim. Şunu belirtmek isterim ki; biz bu güvenle asla şımarmayacağız, bunu asla ego yapmayacağız.” 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Yılmaz Büyükerşen’den devralmanın kendisi için çok büyük bir gurur kaynağını olduğunu söyleyen Başkan Ünlüce sözlerini, şöyle tamamladı:

“Eskiden seçim sonuçları açıklandığında kıyı şeridindeki şehirlerimiz kırmızı renkte olurdu. Anadolu’da da tek kırmızı şehir Eskişehir olurdu. Komşu illerimiz Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar geldi çünkü bu şehirlerimizde ‘Eskişehir’e benzeyelim, Eskişehir gibi olalım’ isteği doğdu. Yani Eskişehir her zaman ilham veren bir şehir oldu. Bu nedenle Eskişehir’i bugünlere getiren örnek olan Yılmaz Hoca’dan sonra başkan olmak benim için gurur verici.”