'Ayşegül Akdoğan liderliğindeki çete hakkında başlatılan soruşturma var mı?'

DEM Partili Sümeyye Boz, Bakan Yerlikaya'ya "Hakkari’de Ayşegül Akdoğan liderliğindeki çetenin faaliyetleri hakkında başlatılan bir inceleme veya soruşturma var mı?" diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Hakkari’de Ayşegül Akdoğan isimli bir kadın liderliğinde faaliyet gösteren bir çetenin, genç kadınları ve çocukları fuhuşa ve uyuşturucu kullanımına zorladığı, bu çetenin, devlet destekli olduğu ve yerel güvenlik güçleri tarafından korunduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sümeyye Boz, şu soruları yöneltti:

"Hakkari’de Ayşegül Akdoğan liderliğindeki çetenin faaliyetleri hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılmış bir inceleme veya soruşturma var mıdır? Eğer varsa, bu soruşturmanın kapsamı ve mevcut durumu nedir?

Hala bir soruşturma başlatılmamış ise bu durumun gerekçeleri nelerdir?

Çete lideri Ayşegül Akdoğan’ın ailesinin  devlet ile olan ilişkisi doğrultusunda bu çeteye sağladığı iddia edilen destek ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu iddiaların doğru olup olmadığı nasıl araştırılacaktır?

Yerel güvenlik güçlerinin bu çete ile bağlantılı olduğuna ve çetenin faaliyetlerini örtbas ettiği iddialarına dair Bakanlığınız tarafından yapılan herhangi bir inceleme veya disiplin işlemi mevcut mudur? Eğer mevcutsa, bu incelemenin sonuçları nelerdir?

Bu iddiaların doğru olması durumunda, bölgede yaşayan kadınların ve çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hangi önlemler alınacaktır?

Benzer olayların tekrar yaşanmaması ve kamuoyunda oluşan güvensizliği gidermek amacıyla İçişleri Bakanlığı, Hakkari’de güvenlik güçlerinin tarafsızlığını ve güvenilirliğini sağlamak adına ne tür tedbirler alacaktır?"