Ayşegül Aldinç: Devlet memuru statüsünde çalışmıştım

Ayşegül Aldinç, gençlik yıllarında devlet memuru olarak çalıştığını açıkladı. Aldinç, "Yıldız Porselen'de önce stajyer öğrenci sonra da desinatör olarak devlet memuru statüsünde çalışmıştım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı ve oyuncu Ayşegül Aldinç, sosyal medya hesabında memurluk yaptığı dönemden bir fotoğrafını paylaştı. Aldinç paylaşımında ayrıca, ikinci kitabı 'Malumatfuruş/Ayşegül’ün Günlüğü'nün 27 Temmuz Cumartesi günü Burhaniye Kitap Fuarı’nda imza günü olduğunu da duyurdu.

Aldinç yaptığı paylaşıma şu notu düştü:

"Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nu (şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) bitirdikten sonra, 4 yıl Yıldız Parkı içinde bulunan Yıldız Porselen'de önce stajyer öğrenci sonra da desinatör olarak devlet memuru statüsünde çalışmıştım.

Fotoğrafta, kıvançla eserimin önünde görülüyorum. Böyle lenger tabak denir. Koca tabaklara, vazo ve çeşitli porselen objelere serbest çalışmalar yapardık. Şablonlu klasik çalışmalar da olurdu arada. Eurovision Şarkı Yarışması'nda yarışıp ayağımın tozuyla işe döndüğüm yıl. Yarışma konusunda müdüriyetten izinliyim tabii. Hiç unutmam, askere gider gibi uğurlanmıştım Yıldız Porselen'den."

Doğan Canku, Ahmet Kurtaran ve Selami Karaibrahimgil'den oluşan Modern Folk Üçlüsü ve Ayşegül Aldinç, 1981'de katıldığı Eurovison Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi 'Dönme Dolap' ile temsil ederken, 9 puanla 18'inci olmuştu. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)