Ayvalık Açık Hava Film Geceleri sona erdi

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri 9 günün ardından sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Ayvalık Açık Hava Film Geceleri, 9 gün boyunca 2 binden fazla izleyiciyi ağırladı. Ayvalık Belediyesi Yeni Binası’nın bahçesinde gerçekleşen gösterimlerde ödüllü filmler beyaz perdedeydi. 

Açık Hava Film Geceleri kapsamında Christopher Nolan imzalı "Oppenheimer"; David Pujol yönetmenliğindeki "Dali’yi Beklerken" (Waiting For Dali); Hayao Miyazaki'nin Oscar ödüllü filmi "Çocuk ve Balıkçıl" (The Boy and the Heron); Nuri Bilge Ceylan’ın Merve Dizdar'a Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran filmi "Kuru Otlar Üstüne"; Jonathan Glazer’ın Cannes’da Jüri Büyük Ödülü dahil 4 ödül kazanan, Oscar töreninde de En İyi Uluslararası Film ve En İyi Ses ödüllerinin sahibi olan filmi "İlgi Alanı" (The Zone of Interest); Zeki Demirkubuz’un yedi yıl aradan sonra çektiği yeni filmi "Hayat"; Yorgos Lanthimos’un başroldeki Emma Stone’un Oscar dâhil pek çok ödüle layık görülen performansıyla çok konuşulan filmi "Zavallılar" (Poor Things); İlker Çatak’ın bu yıl Almanya’yı Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı için temsil eden filmi "Öğretmenler Odası" (The Teacher’s Lounge) izleyicilerle buluştu.

İSTANBUL HATIRASI: KÖPRÜYÜ GEÇMEK, 19 YIL SONRA BEYAZ PERDEDE

Fatih Akın'ın yazıp yönettiği "İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek", 19 yıl sonra yenilenen versiyonuyla, açık havada gösterildi. Alman müzisyen Alexander Hacke’in İstanbul’a gelişi, Selim Sesler'le tanışıp aralarında müzik diliyle gerçekleşen iletişimle başlayan ve birçok müzisyenin katılımıyla İstanbul'un çok sesli panoramasını yansıtan belgesel 5 Temmuz’da MUBI’de gösterimde olacak.

"İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek"in özel gösterimi ertesinde müzik yazarı-araştırmacısı Murat Meriç "Dünyanın İki Yakası: 2000’lerin başında İstanbul’un Müziği" başlıklı bir söyleşiyle ASKEV Sera’daydı. Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen söyleşi sonrası Murat Meriç, Kraft Bar’da "İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek"in izinde bir DJ Set ile dinleyicilerle buluştu.

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)