Azerbaycan altı Ermenistan askerini esir aldı

Azerbaycan, sınırı geçerek mayın döşemeye çalışmakla suçladığı altı Ermenistan askerini esir aldı. Ermenistan bu suçlamayı reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. İki ülkenin de savunma bakanlıklarından yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın altı Ermenistan askerini bu sabah erken saatlerde esir aldığı belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, askerler Azeri topraklarına geçmeye çalışmakla suçlandı. Esir alınan askerlerin, Kelbecer'de sınırı geçerek ikmal yollarına mayın döşemeye çalıştığı belirtildi. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ise askerlerin esir alındıkları sırada sınır bölgesinde mühendislik faaliyetleri yürüttüğü bilgisi verildi. Ermenistan, askerlerin ülkeye dönmesi için 'gerekli önlemlerin alınmakta olduğunu' da duyurdu. 

İki ülke arasında geçen yıl altı hafta süren Dağlık Karabağ savaşında Rusya tarafından sağlanan ateşkes devam ederken, bu ayın başında Ermenistan'da Azerbaycan'ı sınır bölgelerine asker göndermekle suçlamıştı. Erivan hafta başında da Bakü'yü sınır ötesinden Ermenistan mevzilerine ateş açmakla suçlamış ve bir askerin öldüğünü duyurmuştu. Azerbaycan ise bu suçlamayı reddetmişti. (DIŞ HABERLER)