Azerbaycan'da 'İran istihbaratı' operasyonu: 'Darbe hazırlığı yaptılar' iddiası

Azerbaycan, İran bağlantılı olduğu iddia edilen bir grubun gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, şüpheliler darbe hazırlığı ve devlet yetkililerine suikast planlamakla da suçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan'da İran istihbaratıyla irtibatlı oldukları ve ülkede darbe hazırlığında bulundukları öne sürülen kişiler gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Başsavcılığı ve Devlet Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, “İran istihbaratının talimatıyla ülkede istikrarı bozmayı, darbe yapmayı ve birtakım tanınmış kişiler ile devlet yetkililerine yönelik suikastlar planlamak”la suçlanan gruba operasyon yapıldığını aktarıldı.

Açıklamada, İran istihbaratıyla bağlantılı olduğu iddia edilen Rufulla Ahundzade ile oğlu Almürsel Ahundzade'nin “bazı şahısları sosyal ağlar aracılığı ile etkileyerek örgütlediklerinin belirlendiği” öne sürüldü.

Ahundzade ile oğlunun mesajlaşma uygulamaları aracılığı ile o şahıslara tanınmış kişiler ile devlet yetkililerine yönelik suikastlar düzenleme, silah elde etme ve kargaşa çıkarma talimatı verdiklerinin belirlendiği savunuldu.

Rufulla Ahundzade'nin yine mesajlaşma uygulamaları üzerinden bu şahıslara, “Azerbaycan'da dini devlet kurma, kargaşa çıkarma, suikastlar yapma ve gruba yeni üyeler bulma hususunda yemin ettirdiğinin de belirlendiği” de iddia edildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin yedisinin ismine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Azerbaycan İran