Babacan Holding yeni modelini tanıttı: 'Babacan Arsadan'

Babacan Holding, uygun fiyatlarla ev sahibi olmayı vaat eden yeni programı 'Babacan Arsadan'ı duyurdu. Yeni modelle, iki adımda ev sahibi olunabilecek.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Babacan Holding, tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni modelini açıkladı. 

"Babacan Arsadan" adı verilen modelle, arsadan konuta, iki adımda ev sahibi olunabilecek. Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, yeni modelin detaylarını anlattı. 

Nisan ayında konut piyasasında düşen istatistiklerin konut talebi olmadığı anlamına gelmediğini ifade eden Babacan, "Vatandaşın konuta talebi de ihtiyacı da var. Ama konuta erişim sorunu giderek büyüyor. Bizler de bu sorunu nasıl aşabiliriz diye uzun süredir çalışıyorduk. Ve sonunda en cazip yolu bulduk” dedi.

İki adımda ev almanın en kolay yolunu geliştirdiklerini ifade eden Babacan, “Konut fiyatlarını belirleyen en önemli faktör arsa. Biz ilk adımda bu alana odaklandık. Kendi mülkiyetimizdeki arsaları piyasanın çok altında fiyatla tüketiciye sunuyoruz. Önce projeden arsa payı satışı yapıyoruz. Vatandaş bunu yaklaşık iki yıl uygun şartlarda ödüyor. İki yılın ardından inşaat aşamasına geçiyoruz. Günün inşaat maliyetlerine göre, ama yine uygun şartlarda ödeme planı sunuyoruz. Burada da gereksiz lüksten uzaklaşarak maliyetleri düşürmeyi planlıyoruz” dedi.

Yeni model ile konut fiyatlarını yüzde 30-35 aşağıya çekeceklerini anlatan Babacan, konut alıcısına üç önemli avantaj sunduklarına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

“Üç önemli avantaj sunuyoruz. İlki vatandaş bir kerede 8-10 milyon lira borçlanmayacak. Aylık taksitler, konut kredilerindeki gibi yüksek olmayacak. İkincisi toplam ödenecek tutar piyasasının çok altında olacak. Üçüncüsü ise sorunlu bir arsayla uğraşmayacak. İmarlı, kurumsal bir markanın sorumluluk aldığı bir projeye dahil olacak. Ben artık ev alamam diyen, hayalini kaybeden alıcılara yeni bir alternatif sunuyoruz. Tüketiciye yeni seçenek sunarken, çarkların dönmesine de katkı sağlıyoruz.”

İlk projenin Tuzla’da yer alacağını belirten Babacan, sonrasında Başakşehir, Arnavutköy ve Silivri’de erişilebilir fiyatlı konut üreteceklerini belirtti. 

990 BİN TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLAR

Yeni konut modelinde kendi mülkiyetlerindeki arsaları maliyetine sattıklarını ve inşaat yapım aşamasında da tüketici lehine fedakarlık yaptıklarını söyleyen Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, fiyat ve ödeme seçenekleri hakkında şunları ifade etti:

“Tuzla projemizde 1+1 arsa payımız 990 bin TL’den başlıyor. Yüzde 30 peşinat ödeyenler, 24 ay taksitli ödeme imkanlarıyla alım yapabilecek. Aylık taksitler 29 bin TL’den başlayacak. Ön talep döneminde 300 yatırımcı hedefliyoruz ve bu fiyatlar 15 Haziran tarihine kadar geçerli. 2 yıl sonra inşaata başladığımızda da arsa payında olduğu gibi uygun şartlarda vadelendirme yapacağız.”

Henüz projenin lansmanının yapılmamasına karşın yoğun ilgi gördüklerini belirten Mehmet Babacan, tüketicilerin günde 800-1000 adet form doldurduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.