Babacan’dan Erdoğan denklemi: Türkiye eşit değildir Erdoğan

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündemi değerlendirdiği yayında iktidarın politikalarını eleştirdi, Gezi davasında 'mağdur' olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu kardeşinize saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır” sözlerini, kâğıda “Türkiye eşit değildir Erdoğan” yazarak yanıtladı. Erdoğan’ı “‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor” diyerek eleştiren Babacan, canlı yayında denklemi değiştirdi.

‘BUGÜN SEÇİM OLSA ERDOĞAN KAZANAMAZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini “ülkeyle ve milletle” özdeşleştirdiğini, bunun öyle olmadığını belirten Babacan, “Bugün seçim olsa Erdoğan kazanamaz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kazandığı dönemde bile 50+1’le kazandı. 50+1’le seçimi kazanan cumhurbaşkanı nasıl ‘Ben Türkiye’yim’ der? Kendisine oy vermeyen insanlarla kendisini nasıl eşitler? ‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor. Böyle değil. Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür. Türkiye 1’den çok büyüktür. Kimse laf oyunlarıyla insanları kandırmaya çalışmasın.”

‘ERDOĞAN’IN MÜSAİT BİR YERDE İNMESİ LAZIM’

Erdoğan’ın “Ben olmazsam Türkiye olmaz” demeye getirdiğini, ülkenin “Aslanlar gibi gençleri, pırıl pırıl siyasetçileri” olduğunu söyleyen Babacan, “Türkiye’de ülkeyi kendisinden çok daha iyi yönetecek güçlü bir kadro var. Artık Erdoğan dönemi bitiyor. Müsait bir yerde inmesi lazım” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olur da 6’lı masa herhangi bir şekilde ortak bir aday belirleyemezse, ortak aday konusunda mutabakat sağlanamazsa o zaman DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan doğal olarak cumhurbaşkanı adayıdır. Önceliğimiz ve temel hedefimiz ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek ve adayımızın ilk turda açık farkla seçimi kazanmasıdır.”

‘DÖVİZDEKİ PATLAMANIN SEBEBİ ERDOĞAN’IN MERKEZ BANKASI’NI YÖNETMESİ’

Türkiye’nin böylesine enflasyonu 25 yıldır görmediğini, en son Tansu Çiller döneminde yaşandığını belirten Babacan, “O da ekonomistti ya… Zaten kim ‘Ben biliyorum bu işi, tek başıma yapacağım’ diyorsa, ondan korkun. Enflasyonun kökünü kazıp indiğinizde döviz kurundaki patlamayı görüyorsunuz. Döviz kurundaki patlamanın en önemli sebebi ise Sayın Erdoğan’ın talimatla Merkez Bankasını kafasına estiği gibi yönetmeye başlaması ve yanlış talimatlarla yanlış işler yaptırmasıdır” diye konuştu.

Türk lirasının değer kaybını anlatmak için cebinden 200 liralık banknot çıkartan Babacan, “Bu paranın tedavüle girdiği tarih 2009. 2009’da 200 liramız tam 123 dolar ediyor. Bu 200 lirayı ben size bir programda göstermiştim. ‘123 dolar indi 23 dolara’ demiştim. Şimdi yeniden program yapıyoruz. Şimdi kaç dolar ediyor? 12 dolar” dedi.

BABACAN’DAN GEZİ DAVASI AÇIKLAMASI: MAĞDUR DEĞİLİM

Gezi davasıyla ilgili mağdur olmadığını belirten DEVA lideri Babacan, “Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi davasıyla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim” ifadelerini kullandı ve açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ülkeyi yöneten siyasi irade bazı davalara kafayı takıyorsa mahkemelerin hareket alanı kalmıyor. Kavala davası nedir, biliyor musunuz? Bir kişi üzerinden bütün iş dünyasına ayar vermektir.” (DUVAR)