Bağcılar'da cami imamına oklu saldırı

Bağcılar'da bir kişi tartıştığı cami imamını okla vurdu. Omzuna saplanan okla yaralanan imam tedavi altına alındı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bağcılar'da Muhammed Fatih G. adlı kişi cami imamı Dursun Kuru (53) ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma sonrası camiden ayrılan Muhammed Fatih G. okla geri döndü. Okla imam Kuru'yu vuran şüpheli, çevredekiler tarafından etkisiz hale getirildi. Omuzundan yaralanan imam ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DHA'nın haberine göre olay, saat 14.00 sıralarında Merkez Mahallesi’ne bağlı Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ndeki Necati Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şüpheli Muhammed Fatih G. (38) Necattin Camii imamı Dursun Kuru ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından camiden ayrılan Mehmet Fatih G. bir süre sonra elinde okla geri döndü. Şüpheli, cami imamı Kuru’yu sağ omzundan yaraladı. Olayın ardından Mehmet Fatih G. çevredekiler tarafından etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri omuzundan yaralanan Kuru'ya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İmam Dursun Kuru ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırgan Mehmet Fatih G. ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırganın olay sırasında kullandığı yay da incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Olay sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. "Camide imamı vurdu" diyen bir kişinin sözlerinin ardından çevredeki kalabalık, saldırgan Mehmet Fatih G'yi etkisiz hale getiriyor. Görüntülerde bir vatandaşın, "Hocayı vurdu polisi arayın" sözleri de duyuluyor. Camide bulunanlar saldırganı etkisiz hale getirdiği sırada polise ekiplerine ihbarda da bulunuyor.

'HOCAYI SAĞ OMUZUNDAN VURMUŞ'

Görgü tanığı Fedai Karan, "Burada bağrışma sesleri geldi, hoca karşı geçti. Hocayı sağ omzundan vurmuş. Hocayı alıp acile götürdük, vuran kişiyi arkadaşlar bağladılar. Sonra polisler geldi, çarşı pazar karıştı. Okla vurmuş, ok sallanıyordu. Durumunu bilmiyoruz, bir doktor geçti sorduk, ameliyata almışlar. Oku omzundan ameliyatla alıp yoğun bakıma almışlar" diye konuştu.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: GEREĞİ YAPILDI

Bu arada İçişleri Bakanı Yerlikaya, X hesabından "Gereği yapıldı" notuyla yaptığı açıklamada, saldırının şüphelisi M.G'nin 'uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kasten yaralama ve 6136 sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından kaydı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

(HABER MERKEZİ)