Bağdat'taki Covid-19 hastanesinde yangın: En az 35 ölü

Bağdat'ta Covid-19 hastalarının tedavi edildiği hastanede çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 35 kişi hayatını kaybetti. Yangının oksijen tüpünün patlaması sonucu çıktığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Irak’ın başkenti Bağdat’ta korona virüsü hastalarının tedavi gördüğü Ebu el-Hatip Hastanesi'nde yangın çıktı. Oksijen tüpünün patlaması sonucu meydana geldiği yangında 40'a yakın kişi öldü. 

Çok sayıda ambulansın sevk edildiği hastanedeki alevler söndürüldü. Çevre bölgelerden onlarca sivil vatandaş da söndürme çalışmalarına yardım etti. Yangında hayatını kaybedenlerin cesetleri ve yaralılar başkentteki diğer hastanelere kaldırıldı.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (bağımsız) Üyesi Ali Beyati ise yangındaki ölü sayısının 35 ile 40 arasında olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi yaptığı yazılı açıklamada, olayı kınadı ve hastanede yangın nedeninin araştırılması için inceleme başlatılması talimatı verdiğini bildirdi.

Irak Sağlık ve Çevre Bakanlığından henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, sosyal medyada "Sağlık Bakanı Hasan Temimi görevden alınsın" kampanyası başladı. (AA)

 

Etiketler Bağdat korona yangın