Bahçeli: Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğini Meclis'te destekleyeceğiz

MHP lideri Devlet Bahçeli, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifini TBMM'ye geldiğinde destekleyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 18. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI YANLIŞ'

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Bahçeli, "Şu an için Türkiye'nin sorunlarının çok yoğunlaştığı bir ortamda seçimlerin erkene alınması tartışması siyaseten malzeme yapılmamalıdır. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise belli bir kararı alır ve uygular. Diyelim ki yarın gireceğiz seçimlere 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayları yok. Adaylarının olmadığı yerde gürültü yapmanın manası yok'' diye konuştu.

'GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ELDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ'

Başörtüsü tartışmasının tamamen sonlanması için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bugünkü TBMM’de Cumhur İttifakı’nın oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’ye Anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP bunun gerçekleşmesi için elden gelen gayreti gösterecek. Bu gayretin çerçevesinde de Meclis'te oluşan bütün siyasi partilerin bu hayırlı bir teşebbüsü ortaya koymuş olan Cumhurbaşkanımıza da onun yönetimini de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu belirtirim" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

3 Ekim'de sosyal medyadan bir video paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusuyla ilgili yasa teklifi sunacaklarını belirterek, "Bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu'ndaki arkadaşlarım çalışmalarını hazırlayacaklar. Gerisi CHP ve başındaki zatın derdidir" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)