Bahçeli'nin başdanışmanından Ali Koç'a destek: 'Altından toplum olarak nasıl kalkacaktık?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, Ali Koç'un yere düşürülmesiyle ilgili, "Saha içinde daha farklı bir şiddet uygulansaydı bunun altından nasıl kalkacaktık?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe'nin Göztepe deplasmanındaki maçında Ali Koç'un ittirilerek yere düşürülmesiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı ve Türkgün başyazarı Yıldıray Çiçek'ten açıklama geldi.

"Allah göstermesin, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a saha içinde daha farklı bir şiddet uygulanıp, çok üzücü sonuçlarla karşılaşsaydık bunun altından toplum olarak nasıl kalkacaktık?" diyen Yıldıray Çiçek, "Bugün, Ali Koç’un yaşadıklarını yarın bir başka Spor Kulübü Başkanı da yaşayabilir. O yüzden, sağduyu zeminini kimsenin terk etmemesi gerekiyor. Sağduyu bir terk edilirse, toplumdaki şiddet ve öfke sarmalı stadyumların tamamını sarar, oradan sokaklara sıçrar. Bunun acı faturası da zaten çok çeşitli dertleri olan Türk milletine çıkar" diye yazdı.

'BOZKURT’A SAHİP ÇIKMASI ADINA DA AYRICA ALİ KOÇ’U GECİKMELİ OLARAK TEBRİK EDİYORUM'

"Spordaki rekabetin dostluk ve kardeşlik zemininden asla çıkarılmaması gerekir. Sporun üzüntüsüne de sevincine de asla şiddet bulaştırılmamalıdır" diye Çiçek, şunları kaydetti:

"Sayın Ali Koç’un yaşadığı saldırıdan dolayı Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca TFF seçimlerinde UEFA'nın Bozkurt işareti yaptığı için Merih Demiral'a verdiği cezaya dair 'Türk tarihinin ve kültürünün bir sembolü olan sadece ülkemize değil, tüm Türklerin yaşadığı coğrafyada kullanılan hiç kimseyi hedef almayan hiçbir göndermesi bulunmayan bizim sadece kendimizi anlattığımız bir simge olan bir hareket yüzünden futbolcumuza ceza verilmesini kınıyoruz' konuşmasını yaparak milli sembolümüz Bozkurt’a sahip çıkması adına da ayrıca Ali Koç’u gecikmeli olarak tebrik ediyorum."

YAZININ TAMAMI

(ALINTI)