Bakan Kurum, Adıyaman'da deprem konutlarını inceledi

Bakan Kurum, deprem bölgesi ziyaretleri kapsamında Adıyaman İndere'de inşaatı süren deprem konutlarını inceledi. Bakan Kurum, Adıyaman'da 45 bin 444 konutun inşaatının sürdüğünü bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da katıldığı Koordinasyon Toplantısı’nın ardından, Adıyaman İndere’deki deprem konutlarını inceledi.  

Örnek daireleri gezen Bakan Kurum İndere’de yaptığı basın açıklamasında, Adıyaman’a bir bakan olarak değil, bu milletin bir evladı olarak geldiğini belirterek, “Adıyaman'ın bir kardeşi olarak ve Adıyamanlı kardeşlerimizin ihtiyacını giderecek bir kişi olarak buradayız. Kardeşlerimizin yanındayız, dizinin dibindeyiz. İnşallah Adıyaman'ımız ayağa kalkana kadar elimizi, gönlümüzü, ayağımızı Adıyaman'dan çekmeyeceğiz” diye konuştu.

Göreve gelir gelmez ilk ziyaretlerini Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'a yaptıklarını, hafta sonu ise Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana'yı ziyaret edeceklerini belirten Bakan Kurum, bugün ise Adıyaman'da bulunduklarını ifade etti.

'45 BİN 444 KONUTUN İNŞASI SÜRÜYOR'

Bakan Kurum, 6 Şubat’ta Anadolu coğrafyasının gördüğü en büyük felaketin yaşandığını belirterek, “85 milyon vatandaşın kalbin depremzede kardeşlerimizle birlikte attı. 21’inci yüzyılın en büyük deprem dönüşüm seferberliğini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 11 ilimizde, ekiplerimizle birlikte el ele yürütüyoruz. Çok daha hızlı mesafe kat edeceğiz. Hedefimiz, 2025 yılı içerisinde 11 ilimizde, ilçelerimizde evine kavuşmayan depremzede kardeşimizin kalmaması. Bu anlayışla arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Adıyaman özelinde bugüne kadar 8 bin 174 yuvamızı vatandaşlarımıza teslim ettik, 45 bin 444 konutumuzun inşası da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

500 yaşındaki Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Bakan Kurum, ayrıca, Tuz Hanı'nın da aslına uygun şekilde restore edileceğini söyledi.

Bakan Kurum, son olarak Cendere Köprüsü etrafında bir düzenleme yapmak istediklerini ve bu düzenleme çerçevesinde orada tabiat parkını koruyacak bir doğa projesi yapmak istediklerini ifade etti.