Bakan Kurum deprem bölgesi ziyaretlerini Adıyaman ile sürdürdü

Bakan Murat Kurum, deprem bölgesinde yer alan Malatya, Maraş ve Hatay'a gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından bu kez Adıyaman'ı ziyaret etti.

Fotoğraf: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Depremleri'nden etkilenen afet bölgelerine ziyaretlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Malatya, Maraş ve Hatay’ı ziyaret eden Bakan Kurum, dün depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’ı ziyaret etti. 

Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Kurum, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Bakanlık bürokratlarıyla Afet Koordinasyon Toplantısı'nda bir araya geldi. Bakan Kurum, toplantıda, depremin ardından şehrin inşa ve ihya çalışmalarının yanı sıra, talep ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Toplantıda, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bakan Kurum, “Valiliğimiz, Belediyemiz, STK’lerimiz ve vatandaşlarımızın desteğiyle, afetten bu yana depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve onları yeni yuvalarına kavuşturmak için önemli mesafe kat ettik. Asrın felaketinden etkilenen Adıyaman’ımızı da her yönüyle kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bakan Kurum, 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana deprem bölgesine yönelik inşa ve ihya çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Şehir merkezinde 4 bin 500 konut teslim edildi. Kırsalda, 39 bin 500 konutumuzun inşasına başladık. Bize düşen bu çalışmaları bir an önce bitirmek, eksik varsa tamamlamaktır. Şehrimizin, tarihi ve sosyal yapılarını ayağa kaldıracak, inşallah Adıyaman’ımızı, 2025 yılında eski canlılığına kavuşturacağız" diye konuştu.