Bakan Nebati cumartesi günü finansman paketi açıklayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla hayata geçirilecek tedbirleri cumartesi günü açıklayacaklarını söyledi. Nebati, yastık altı altınlar için de duyuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomi yönetimi, 12 Şubat Cumartesi günü 'fiyat artışlarıyla mücadele ile üretim ve ihracat öncelikli desteklere ilişkin tedbir ve teşvik paketi açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, cumartesi günü gerçekleştirilecek programda, bu tedbirlerin yanı sıra Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla işletmelere ve ihracatçılara destek sağlamak amaçlı selektif bir finansman destek paketini de ilan edecek.

Toplantıda, 'Türkiye Ekonomi Modeli' çerçevesinde, yastık altındaki altınların finansal sisteme aktarılması amacıyla atılacak adımlar da kamuoyuna duyurulacak.

Fiyat artışlarına karşı da bir yol haritasının da açıklanacağı toplantıya iş dünyasından üst düzey yöneticilerin, STK'lerin, piyasadaki çatı kuruluşların temsilcilerinin ve kamu ile özel bankaların genel müdürlerinin katılacağı belirtiliyor. (AA)