Bakan Tunç açıkladı: Otopside alınan örnekler Diyarbakır ve İstanbul'da incelenecek

Narin Güran soruşturmasında gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini duyuran Adalet Bakanı Tunç, otopside alınan örnekler incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini ifade etti.

Fotoğraf: DHA / Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Bağlar'da 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda 14 uzmanın yaptığı otopsi işleminin tamamlanmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sürece ilişkin gece yarısı açıklama yaptı. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç, otopside alınan doku örneklerinin bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda bir kısmının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda inceleneceğini duyurdu.

Soruşturmada gözaltı sayısının 24'e yükseldiğini de açıklayan Adalet Bakanı Tunç'un paylaşımı şöyle:  

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir.

Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir.

Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

(HABER MERKEZİ)