Bakan Tunç: Kayseri'deki çocuğa istismar şüphelisi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'deki çocuk istismarı ile ilgili gözaltına alınan şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.  

Yılmaz Tunç, Kayseri Melikgazi'deki olaylara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Melikgazi'de meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını belirten Tunç, çocuk ve ailesinin devlet koruması altında olduğunu belirti. Türkiye'nin bir 'hukuk devleti' olduğunu belirten Tunç, "Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır. Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.


YERLİKAYA: 63 HESAPLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de dün akşam yaşanan çocuk istismarının ardından kentte Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlara düzenlenen saldırılara ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin bot, paylaşımların yüzde 68’nini ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provakatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız."

 

(HABER MERKEZİ)