Bakan Yanık: Suriyelileri peyderpey gönderiyoruz. 2023'ten sonra hiçbiri kalmayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan 'Suriyeliler' açıklaması: Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023’ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir dizi program ve açılış için Adana'daydı. İlk olarak Adana Valiliğini ziyaret eden Bakan Yanık, daha sonra Adana Üreten Kadınlar Birliği’ni ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Yanık, Yüreğir Kiremithane Mahallesi’ne geçti ve esnafları ziyaret edip sohbet etti.

DHA'nın haberine göre bir esnafın Suriyeli sığınmacıların ülkelerine ne zaman döneceğini sorması üzerine Bakan Yanık, "Orada inşallah güvenliği tesis ettikten sonra kendileri de gitmek isteyecek, biz de göndereceğiz. Ancak şu anda oraya gönderebileceğimiz bir yer yok. Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi de korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım" dedi.

'BİRAZ DAHA DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ'

Bakan Yanık, bu kadar insana boşuna kucak açmadıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Suriyeliler meselesinden en çok etkilenen bakanlık önce bizim bakanlığımız, sonra da İçişleri Bakanlığı'dır. Biz çocuk ve kadınlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz... Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023’ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak." (HABER MERKEZİ)