Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 çete çökertildi, 57 kişi yakalandı

4 ilde düzenlenen operasyonda 5 suç örgütünün çökertildiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya'da düzenlenen 'Kuyu-5' operasyonlarında 5 organize suç örgütünün çökertildiğini, 4 elebaşı dahil toplam 57 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, 4 ilde İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 'Kuyu-5' operasyonları düzenleneceğini belirtti.

Buna göre; 'Silahlı saldırı', 'Yağma', 'Fidye', 'Uyuşturucu ticareti', 'Tefecilik', 'Dolandırıcılık' ve 'Silah kaçakçılığı' suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen, Hatay Antakya'da Ömer Kartopu'nun, Hatay İskenderun'da Ali Ak'ın, Ankara'da Alper Aksoy'un, Çankırı'da Recep Armağan'ın ve Konya'da Faris Çokkaynar'ın (Cezaevinde) elebaşılığını yaptığı 5 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda 4 elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 57 şüpheli yakalandı. Ayrıca, 17 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, 5 kurusıkıdan çevirme tabanca, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek, senet ve Türk Lirasına el konuldu. 

(HABER MERKEZİ)