Bakandan Microsoft açıklaması: Siber saldırı değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünya çapında yaşanan Microsoft kaynaklı teknik sorunun siber saldırı olmadığını, sorunun büyük bir kısmının atlatıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) küresel çapta yaşanan teknik sorunlara ilişkin yapılan açıklamada, "Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı, kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edildi" denildi.

Microsoft 365 programında dünya genelinde yaşanan sorun nedeniyle birçok ülkede uçuşlar aksıyor. Havayolu şirketleri bilet rezervasyon işlemlerini gerçekleştiremiyor. Bankacılık işlemleri de sekteye uğrarken ünlü TV kanalları yayın yapamıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da uluslararası kaynaklı yaşanan yazılım kriziyle ilgili, bir siber saldırının söz konusu olmadığını belirtirken, "İlgili kurumlarla derhal irtibata geçtik. Buradaki aksaklıkların önemli bir bölümünü atlattığımızı söyleyebilirim. Birkaç saat içerisinde sistem artık vatandaşı etkiler durumdan çıkarılmış olur. Bunun tekerrür etmemesi için gerekli önlemleri planladık. İlgili kurumlarımızla özel sektör ve kamu ile iletişim halindeyiz. Bir siber saldırı söz konusu değildir" dedi.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler microsoft bakanlık btk