Bakanlık Cengiz İnşaat’a ‘yol verdi’: ÇED gerekli değildir

Bodrum’daki Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen tesis için bakanlıktan ‘ÇED gerekli değildir’ kararı çıktı.

Cennet Koyu'na yapılmak istenen projeye karşı pek çok kez eylem düzenlendi.
Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - Cengiz İnşaat tarafından Bodrum’a bağlı Cennet Koyu'nda, Hazine’ye ait 678 bin metrekarelik alanda, turistik tesis ve rezidans yapılması planlanıyor.

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulunan şirkete, bakanlıktan ‘ÇED gerekli değildir’ kararı çıktı.

PROJE YAKININDA ARKEOLOJİK SİT ALANI BULUNUYOR

Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide, turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatı başlatmak isteyen Cengiz İnşaat, 13 Ekim’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED dosyası sundu. Bakanlık tarafından incelenen dosyada dün karar çıktı. Bakanlık, proje için 'ÇED gerekli değildir’ kararı verdi.

Cengiz Holding’in bakanlığa sunduğu proje dosyasında yer alan bilgilere göre, proje bedeli 568 milyon lira. Tesis, 101 apart ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 odadan oluşacak. Bu odalarda 540 kişi konaklayacak.

Ancak proje alanında kalan iki parselin güney kısmında birinci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor. Hazırlanan ÇED dosyasında, birinci derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı, bu alanda hiçbir şekilde inşaat faaliyeti yapılmayacağı bilgisi yer aldı.