Balbay: Baskın seçim olasılığı daha önde

Gazeteci Mustafa Balbay, erken seçim tartışmalarına ilişkin; "Baskın seçimde ani bir kararla '45 gün sonra seçime gidiyoruz' dersiniz, ben bu olasılığı daha önde görüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'daki siyaset kulislerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, seçim kanunundaki değişikliğin MHP'nin isteğiyle gerçekleştirildiğini ifade etti. Konu sürüncemede kalınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiğini anlatan Balbay "Son dönemdeki Erdoğan-Bahçeli görüşmelerinde bu önemli bir konuydu. Bu konu, MHP'nin isteği bir yasa çalışması haline gelmeyince Erdoğan, 'Seçim barajı yüzde 7'ye inecektir. Bu kesin karardır' diye yaptırımlı bir demeç verdi. Bu düzenleme ondan sonra yapıldı" dedi.

Balbay, erken seçim ve kabine değişikliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Balbay, Cumhuriyet TV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben buna erken seçimden önce baskın seçim diyorum, erken seçim öncesi en az 6 ay öncesi halka seçim iklimine  girilsin dersiniz ama baskın seçimde ani bir kararla 45 gün sonra seçime gidiyoruz dersiniz ben bu ikinci olasılığı daha önde görüyorum, ben baskın seçim olasılığı daha önde görüyorum.

BAKANLIKLARDA DEĞİŞİM OLABİLİR

Bu tür bilgiler son dönemde daha fazla konuşulmaya başlandı. Ankara'da özellikle Tarım Bakanı'nın değişmesinden sonra 'Sırada başka bakanlık var mı?' konuşmaları geçiyor. Ben Spor Bakanı ve Sağlık Bakanı'nın görevden alınma olasılığını yüksek görüyorum. Bir de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ayrılması konusunda belli hazırlıklar olduğunu görüyorum." (HABER MERKEZİ)