Balıkesir Dönüşüm Kongresi sona erdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Balıkesir Dönüşüm Kongresi'ne 10 farklı Çalışma Grubu'nda 600’ün üzerinde meslek odası, sendikacı, STK temsilcisi, muhtar, akademisyen katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve iki gün süren 'Balıkesir Dönüşüm Kongresi' sona erdi. 10 ana başlıkta oturumun yapıldığı kongrede; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Ruşen Keleş, Prof. Tarık Şengül, Prof. Övgün Ahmet Ercan ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan gibi 40’a yakın uzman konuştu.

Binlerce izleyicinin takip ettiği kongrede 10 farklı Çalışma Grubu’na ise 600’ün üzerinde meslek odası, sendikacı, STK temsilcisi, muhtar, akademisyen ve kamu kurum temsilcisi katıldı ve çalışmalarının sonuçlarını kongreye sundular.

Kongrenin kapanışında konuşan Balıkesir büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın, "Türkiye'nin ikinci yüzyılının başında Kuvayı Milliye ruhuna yakışan bir anlayışla milli birlik ve beraberlikle memleketimizi kalkındırmaya kararlıyız. Balıkesir beş yılın sonunda Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak” vurgusu yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Dönüşüm kelimesi çok önemli bir kelime, milletimiz bize çok yönlü bir dönüşüm talimatını bize verdi, şehirlerimizden köylerimize kadar her yerde bir dönüşüm talebi var” dedi.

'BALIKESİR PLANLAMA AJANSI'NI HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Balıkesir büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın, şunları söyledi:

"Balıkesir bugünkü ekonomik ve sosyal durumu hak etmiyor. Oysa son derece zengin kaynaklarımız var. Müthiş bir konumumuz var. Kalkınmaya ve yeni bir modele ihtiyacımız var. Balıkesir Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye'nin kalkınma ve çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşüne önderlik edecek ruha da, vizyona da, kudrete de, enerjiye de sahiptir. Balıkesir'e dair ne yapacaksak ben ve arkadaşlarım siz Balıkesir aileme soracağım, danışacağım ve sizleri yönetim süreçlerine dahil edeceğiz. Balıkesir Dönüşüm Kongresi'ni de işte tam bu nedenle düzenledik. Bugünden itibaren ne yapacağını bilen, nereye gideceğini bilen bir Balıkesir'le karşı karşıyayız. Balıkesir Planlama Ajansı'nı hayata geçireceğiz.

Önümüzdeki beş yılımızın sonunda Balıkesir'imizi demokratik, katılımcı ve şeffaf bir şekilde yönetilen yüksek yaşam kalitesine sahip, bilimin peşinde koşan, dünya ile rekabet eden, ihracat odaklı, yüksek teknoloji ve marka değeri yüksek ürünlere yoğunlaşan iklim değişikliğine ve afetlere dirençli, yenilikçi, tarımda, turizmde, kültürde, teknolojide öncü bir kent haline getireceğiz."

'MİLLETİMİZ BİZE DÖNÜŞÜM TALİMATI VERDİ'

“Dönüşüm denince yönetimde dönüşüm, sosyal hakların dağıtımında dönüşüm, şehirde sosyal adaleti ve sosyal demokrasiyi en üst seviyede yakalamanın ve uygulamanın yöntemlerinde ve tabii ki kentsel dönüşüm, depremle mücadelede dönüşümü anlıyoruz” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bütün bunlar yeni nesil siyasetin ve yeni nesil belediyecilik anlayışının da temel başlıkları. Bu konuda yoğun çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Biz özellikle halkçı ve icraatçı bir belediyeciliği en adil şekliyle, en kapsayıcı şekliyle insanlarımızın güncel sorunlarını çözerken orta ve uzun vadeli sorunlarına da çözüm oluşturan başlıklarını sıralayıp konunun bütün paydaşlarıyla tartışılmasını sağlayıcı mekanizmalar kurmak en önemli çabamız oldu. Önümüzdeki 5 yılı daha etkin hale getirmek istiyoruz. Tam da bu kapsamda Balıkesir'de ortaya koyulan bu değerli toplantıda sadece Balıkesir için değil, bütün kentlerimiz için çok önemli başlıkların ortaya çıkacağını da görebiliyoruz. Kentlerin yüzyılında yaşıyoruz" dedi.