'Balıkesir'de 20 fay hattı alarm veriyor, uyarıyorum, sesimi duyan yok'

CHP Milletvekili Serkan Sarı, "Bakan suspus, iktidar uykuda, kulaklar yine tıkalı. Balıkesir'de 20 tane diri fay hattı alarm veriyor. Uyarıyorum, zaman önlem alma zamanıdır ama sesimi duyan yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Meclis'te yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Balıkesir’de alınan deprem önlemleri ile ilgili verdiği soru önergelerini göstererek, "Bakın, Balıkesir'de deprem önlemlerini soruyorum ilgili bakan suspus, iktidar yine uykuda, kulaklar yine tıkalı. Balıkesir'de 20 tane diri fay hattı alarm veriyor. Uyarıyorum, zaman önlem alma zamanıdır ama sesimi duyan yok" dedi.

Sarı, Maraş merkezli 11 ilde yaşanan depremin ardından geçen bir yılda AK Parti iktidarının ders almadığını verdiği sözleri de tutmadığını söyledi. “Yüreğimizi dağlayan 6 Şubat’ın ardından geçen bir yılda AKP iktidarı hâlâ ders çıkartmadı” diye konuştu.

Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında 6 Şubat depreminin yıldönümünde büyük kayıplar yaşayan Malatya ziyaretinden izlenimlerini anlattı. AK Parti iktidarını eleştiren Sarı, “Yüreğimizi dağlayan 6 Şubat'ın ardından geçen bir yılda AKP iktidarı hâlâ ders çıkartmadı. Bölgede gördük ki sözlerin hiçbiri tutulmamış, konteynerlerde ve çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan insanlarımız mağdur. Hâlâ enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bir kelebeğin telaşı içinde olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceği enkaz altında kalmış durumda” diye konuştu.

'15 MİLYAR DOLARIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL'   

CHP’li Sarı, deprem vergileri ve 6 Şubat sonrası toplanan yardım paralarının nerede kullanıldığının bilinmediğini belirterek, şunları söyledi:

“87 milyar TL deprem vergisi, 115 milyar TL yardım parası nerede kullanıldı bilen yok. Bugünkü dolar kuruyla yaklaşık 15 milyar doların akıbeti belli değil. Deprem siyaset üstü doğal bir afettir. Alınmayan önlemler ve felaketin boyutlarını büyüten, AFAD ve Kızılay'daki liyakatsizlikler AKP siyasetinin sorumluluğudur.”

Etiketler Serkan Sarı chp