Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden depreme meydana geldi. Depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4,7 olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğü 4,8 olarak açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde saat 22.31'de deprem oldu. 

Depremin büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 4,7; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 4,8 olarak açıkladı.

İlk belirlemelere göre Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te de hissedilen deprem, yerin 7.2 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, depremle ilgili olumsuz bir ihbar gelmediği ve tarama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. 

Açıklamada, "Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

SOYLU: HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Balıkesir Dursunbey'de, 22.31'de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesirimize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi. 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti: 

"Saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." (HABER MERKEZİ)