Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın: Hasar büyük

İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Alevler kontrol altına alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, başhekimle görüştü. İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, hasarın büyük olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Hastanedekiler tahliye edilirken, bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın ekiplerin müdahalesinin ardından kontrol altına alındı.

Polis bölgede güvenlik önlemi alırken, yangın nedeniyle dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. İstanbul Valiliği, yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

EKREM İMAMOĞLU VE VALİ YERLİKAYA BİLGİLENDİRME YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hastaneye giderek incelemede bulundu. 

Yerlikaya, "Balıklı Rum Hastanemizdeki yangın bizleri fevkalade üzdü. İstanbul'umuza, Zeytinburnu'muza, şifa dağıtan sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza büyük geçmiş olsun. Başkanımız da ifade etti, can kaybımız, yaralımız söz konusu hamdolsun değil. Şu an için sebebini bilmiyoruz, soğutma çalışmaları sonrası rapor sebebini ortaya çıkaracak. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Zeytinburnu Belediye Başkanımız, Kaymakamımız burada. Tahliye çalışmalarımızı tamamladık. 104 tahliye olmuş'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "İçeride çalışan itfaiyemiz var, bu nedenle yukarıdan binaya su atılmayacak. Tüm ekiplerimizle buradayız, yakın zaman içinde kontrol altına alacağız" ifadelerini kullandı.

‘HASAR BÜYÜK’

İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, 215 personel 78 araçla ile yangına müdahale ettiklerini belirterek, “Tarihi bir bina. Ahşap çatıda çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kuzeyden güneye doğru hızlı bir şekilde gerçekleşti. Arazinin yapısı da bizim itfaiye araçlarımızın tabyalanmasına çok müsait olmadığı için binaya çok fazla yanaşamadık. Uzaktan coğrafyanın müsaade edebildiği kadarıyla tabyalandı” dedi.

Yangının kontrol altında olduğunu söyleyen Albayrak, “Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ancak tüm çalışmaları bitirdikten sonra yangının çıkış nedenleriyle ilgili genel bir değerlendirme yapabiliriz. Hasar büyük çünkü bir kere çatı komple gitti. Ahşap olduğu için hepsi yandı. Biz müdahale ederken suyla ve köpükle müdahale ediyoruz. Dolayısıyla su ve köpüğü işlediğimiz yerler büyük hasar gördüler. Kısmi çökmeler de var. Ama sevincimiz şu 104 hastamızın hepsi tahliye edildi. Yine içeride parlayıcı, patlayıcı malzemeler vardı. Oksijen tüpleri gibi.. Onların hepsi tahliye edildi. Dolayısıyla herhangi bir yangın, patlama gerçekleşmedi. Zayiatın olmaması çok önemli. Maddi bir hasar var” ifadelerini kullandı.

Albayrak, bir çalışanlarının karbondioksitten etkilendiğini ama dinlenmesinin ardından çalışmaya devam ettiğini anlatarak, “Havadan müdahale için de hazırlığımız vardı. Herhangi bir ihtimale karşı havadan müdahaleyi yapacaktık ancak hava müdahalesini şunun için yapmadık. Burası ahşap. Çok eski bina. Statiğini bilmiyoruz. Yukarıdan bırakılan suyun burada yapacağı hasarın ne olacağını kestiremediğimiz için böylesi bir yönteme başvurmadık ama her ihtimale karşı ihtiyat olarak beklettik” dedi.

ERDOĞAN BAŞHEKİMLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, görüşmede, yangından üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi. (HABER MERKEZİ)