Banksy’nin 'Hapishaneden Kaçış' eserine saldırı

Banksy'nin Reading Hapishanesi duvarına yaptığı "Hapishaneden Kaçış" eseri tahrif edildi. Eserdeki daktilonun kırmızı boyayla kaplanmış olduğunu ve altında Team Robbo yazıldığını gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grafiti sanatçısı Banksy'nin, bir zamanlar Oscar Wilde'ın da mahkum olduğu Reading Hapishanesi’nin dış duvarındaki duvar resmi kırmızı boya ile tahrif edildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, sanatçının 28 Şubat gecesi yaptığı “Create Escape” (Hapishaneden Kaçış) adlı eser, bir mahkumu daktiloya bağlanmış kağıtlarla kaçmaya çalışırken resmediyordu. Eserin, 4 Mart'ta Banksy'nin Instagram hesabında bir video yayınlamasıyla sanatçıya ait olduğu doğrulanmıştı.

Dün, eserdeki daktilonun kırmızı boyayla kaplanmış ve altında Team Robbo yazılmış görüntülerini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Sanat uzmanları, bunun 2014 yılında ölümünden önce Banksy ile aralarında uzun süredir bir çekişme olan grafiti sanatçısı King Robbo’ya bir referans olduğunu tahmin ediyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)