Bar cinayeti davasında karar çıktı

Eskişehir'de bir barda çıkan kavgada 23 yaşındaki Doğukan Yener'i öldürmekten tutuklanan 26 yaşındaki Mertcan Allar 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapse çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de 23 yaşındaki Doğukan Yener'in bir barda çıkan kavgada öldürülmesine ilişkin davadan 5 ay sonra karar çıktı.

DHA'nın aktardığına göre Doğukan Yener, geçen yıl 4 Haziran'da arkadaşları ile Yenibağlar Mahallesi'ndeki bir eğlence mekanına gitti. Saat 05.30 sıralarında mekan çalışanları ile müşteriler arasında kavga çıktı. Mekanın dışına taşan kavgada ağır yaralanan Yener, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Yener, 7 gün sonra hayatını kaybetti.

Doğukan Yener'e yumruk attığı belirtilen Mertcan Allar tutuklanırken, 13 kişi serbest bırakıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında dava açtığı 1'i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına Eskişehir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanık Mertcan Allar ise öldürme kastıyla hareket etmediğini ifade ederek, "Ben maktulü tanımıyorum. Herhangi bir husumetimiz ya da geçmişimiz yoktur. Öldürme kastıyla hareket etmedim. Sükunetle davranmadığım için pişmanım. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Ben kavgadaki kişileri arkadaşlarım sandım. Herhangi bir düşmanlığım yok." diye konuştu.

Mahkeme heyeti savunmaların ardından tutuklu sanık Mertcan Allar’ı, Doğukan Yener’i 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mekan çalışanı tutuksuz sanıklar Ali K.'ya 'basit yaralama' suçundan 6 ay hapis cezası veren heyet, mekanının sahibi Caner T. ile hukuk işleri sorumlusu Kaan Furkan G.’ye güvenlik kamerası görüntülerine müdahale ederek 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 3'er yıl hapsine hükmetti. Diğer 10 sanık ise beraat etti. (HABER MERKEZİ)