Barış Anneleri 4 haftadır AK Parti Mersin İl Binası'na gidemiyor

Barış Anneleri ve beraberindeki grubun, siyasi tutuklular üzerindeki baskıların kaldırılması talebini dile getirmek için AK Parti Mersin İl Binası önüne gitmesi 4 haftadır engelleniyor.

Fotoğraf: Yüsra Batıhan
Google Haberlere Abone ol

MERSİN - Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUYA-DER), Abdullah Öcalan'dan haber alınamama halinin sona ermesi ve siyasi tutuklular üzerindeki baskıların kaldırılması talebiyle 4 Aralık 2023’de başlatılan nöbet, bu hafta da engellendi.

Eyleme Barış Anneleri başta olmak üzere Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü ve DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan’ın katıldı. AK Parti Mersin İl Binası'nın önü bugün de zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevrilirken, grup ve Mersin Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri arasında uzun süre müzakere edilmeye çalışıldı. Müzakere sağlanamaması sonucunda grup, bulunduğu alanda oturma eylemi gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Barış Anneleri üyesi Emine Eren, “Biz barıştan yanayız. Barış istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” dedi. Bir diğer Barış Annesi Meryem Erbey de “Gücümüz yettiği sürece bu tecride ses çıkarmaya devam edeceğiz. Eylemlerimizi engelleyebilirler ama durduramazlar” diye konuştu.

Eylem, açıklamanın ardından son buldu.

Etiketler Mersin tecrit