Barış Atay'a saldırı davası: Sanıkların hiçbiri evinde yakalanmadı

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nu darbeden 3 tutuklu sanığın ilk duruşması görüldü. Barış Atay Mengüllüoğlu'nun avukatı, sanıkların Mengüllüoğlu'nu tanımadıklarını söylemesi üzerine, "Sanıklar planlı bir şekilde ara sokakta iştirak halinde müvekkilimi darbetmişlerdir. Olay günü hiçbiri evine gitmemiştir. Evlerine yapılan polis baskınında hiçbiri evde yakalanmamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nu darbeden 3 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Barış Atay Mengüllüoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. Tutuklu 3 sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Savunmasını yapan sanıklar, Barış Atay'ı tanımadıklarını iddia ederek suçlamaları reddetti. 

Sanıkların avukatı İbrahim Alper Kahraman da müvekkillerinin beraatlerini istedi. 

'SANIKLAR EVLERİNE GİTMEDİ'

Müşteki Barış Atay Mengüllüoğlu'nun avukatı İsmail Demirci ise "Sanıkların üzerine atılı suçtan tutuklanmalarının tek sebebinin müvekkilimizin milletvekili sıfatı olduğuna dair savunmayı kabul etmiyoruz. Bunun en yakın örneği yakın zamanda tutuklanan Halil Sezai'dir. Sanıklar planlı bir şekilde ara sokakta iştirak halinde müvekkilimi darbetmişlerdir. Olay günü hiçbiri evine gitmemiştir. Evlerine yapılan polis baskınında hiçbiri evde yakalanmamıştır. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'TUTUKLULUKLARI DEVAM EDECEK' 

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşmaya gelmeyen müşteki Barış Atay Mengüllüoğlu'nun çağrı kağıdı ile bir sonraki celseye çağrılmasına karar veren mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşı Mengüllüoğlu'nun davaya katılan olarak kabulüne hükmetti. Duruşma ertelendi. 

İddianamede, sanıklardan Ömür Canpolat'ın "kamu görevlisine karşı yaralama" ve "kamu görevlisine karşı hakaret" suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer şüpheliler Çağlar Baştan ve Çağrı Hasan Çalışkan'ın da "kamu görevlisine karşı yaralama" suçundan 6'şar aydan 1 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. (AA)