Barış ve Demokrasi Ödülü, Şenyaşar Ailesi ve Boğaziçi Direnişi'ne verildi

İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü, 441 gündür Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesi ve 505 gündür devam eden Boğaziçi Direnişi bileşenlerine verildi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL- İstanbul Tabip Odası'nın her yıl Diş Hekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlediği 'İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödül ve Anma Töreni' bugün yapıldı.

Törende 'Dr. Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü’ 441 gündür Adalet Nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi ve 505 gündür süren Boğaziçi Direnişi'ne verildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti, ödül töreni nedeniyle 2 gün boyunca İstanbul’da sürecek.

Şenyaşar ailesi, İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen ödül töreni öncesinde Gezi Davası'nda onanan mahkûmiyet kararları sonrasında başlatılan Adalet Nöbeti eylemine de katıldı.

‘MÜCADELEMİZ BİTMESİN’

Türkçe ve Kürtçe yapılan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Mecidiyeköy’deki evinde katledilen Dr. Sevinç Özgüner’i andı. Fincancı sözlerine şöyle devam etti: “Sevinç ablanın vücuduna isabet eden kurşun hepimizin yüreğine isabet etmiştir. Ne yazık ki faşist çeteler tarafından katledildi. Meslek odamız her yıl mayıs ayında Sevinç’i anıyor ve 30 yıldır onun anısına ödül veriyor. Çok kıymetli bir ödül. Mücadelemiz bitmesin. O mücadelede insanlık kazansın.”

‘BU HÜKÜMETİN ADALETİ YOK’

Emine Şenyaşar, ödülü Şebnem Korur Fincan’ın elinden aldı. Ödül konuşmasını Kürtçe yapan Şenyaşar, adalet sağlanana kadar nöbete devam edeceklerini vurguladı. “Bize büyük bir zulüm yaptılar” diyen Şenyaşar, şunları söyledi: “Evde duramıyoruz. Eğer ölüm gelecekse adliye önünde gelsin. Takatim kalmadı. Adaleti istiyorum. Bereye başvursam adalet yok. Oğlumu bıraksınlar. Hastanede öldürdüler. Hastaneyi savaş alanına çevirdiler. Kim içerden çıksa üzerinde çocuklarımın kanı vardı. Adaleti bekliyorum. Bu hükümetin adaleti yok. Devlet yok, hükümet yok. Nöbet tuttuk diye bize şiddet uyguladılar. “

‘ŞENYAŞAR VE BOĞAZİÇİ DİRENİŞİNİN ORTAK YANI ADALET UMUDU’

Ödül töreninde Boğaziçi Direnişi bileşenleri adına konuşan Prof. Dr. Lale Akarun ise şunları söyledi: “Bizim mücadelemiz tabii ki Şenyaşar ailesi yanında hiçbir şey değil. Ama iki tarafın da ortak yanı, adaletten umudunu kesmemek. Mücadelemizin görünür olan tarafı bu. Yüksek öğretime yapılan saldırı tamamen hukuka aykırı. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz çünkü hukuka inancımızı kaybetmedik. Kaybetmemeye de devam edeceğiz.”