Barista kursiyeri olarak çıktığı yolda girişimci oldu

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, verdiği barista eğitimi ile gençlere istihdam olanağı sağlıyor.

Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediyesi'nin istihdam garantili 159 saatlik Barista Eğitimi Programında kahve tarihi, kültürü, hazırlanışının yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği, Etkili İletişim, Hijyen ve Sanitasyon gibi eğitimler de veriliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, yurtdışında çalışma olanağı sağlayan Europass geçerliliği de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

"İşbaşında Eğitim Programı" kapsamında 2023 Eğitim Öğretim yılında kursiyeri olduğu Barista eğitim programında Usta Öğretici olarak istihdam edilen Halil Miran Milli, şimdi de kendi kahvecisini açarak girişimci oldu. 

Kurs sürecini aktaran ve Çankaya Belediyesinin barista eğitiminin Türkiye'deki önemine dikkat çeken Milli, "Çankaya Belediyesi ve Arabica Coffee House bu projeye başladığında ilk kursiyerlerden biri de bendim. Aldığımız eğitimden sonra Arabica’da işe başladım. Orada 6 ay çalıştıktan sonra başka bir şubeye sorumlu olarak gönderildim. Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümünden mezun olduğum için de Arabica Coffee House tarafından Çankaya Belediyesine ve Halk Eğitim Merkezine usta öğretici olarak önerildim. Bu benim için de şaşırtıcı oldu çünkü 1,5 sene içerisinde kursiyer olarak başladım. Önce barista sonra şef oldum, daha sonra da usta öğretici ve şimdi de işletmeci olarak istihdama katkı sağlıyorum. Bu program, Türkiye’de MEB’e bağlı 159 saat eğitim veren sertifikalı tek barista kursu. Birkaç günlük kurslara çok yüksek meblağlar istenirken Çankaya Belediyesinde tamamen ücretsiz şekilde veriliyor ve hiçbir örneği olmayan 1 ay süren bir kahve kampı imkanı sağlıyor. Barista modülünü ilk kez MEB’e kabul ettiren de yine Çankaya Belediyesi, o nedenle bu kurs İş ve İstihdam Merkezinin uğraşlarıyla oluştuğu için çok değerlidir" dedi.