Baro Başkanı Eren: Narin'in bedeni 19 günde deforme olmuş, ölüm nedeni daha netleşmedi

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren, Narin'in katledilmesine ilişkin gelişmeleri açıkladı: Bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölüm sebebini bulmak biyolojik-patolojik araştırmaların sonucuna bağlı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Bağlar'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine çuval içinde derede ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın otopsi işlemi tamamlandı.

Otopsiye katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Adli Tıp Kurumu önünde sürece ilişkin açıklama yaptı.

Narin Güran’ın kaybolduğu gün üzerinde bulunan kıyafeti, ve terkiklerinin de bedeninin bulunduğu çuvalın içinde olduğunu söyleyen Nahit Eren "Kamuoyuna yansıdığı üzere Narin bir torbada, bulunduğu yerde gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin'e ait eşyalar, çantası da terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar artık bir delil. Bunların hepsi tek tek inceleniyor" diye konuştu.

3 saat boyunca cansız bedenin bulunduğu bölgeden numune alındığını, 3 saat de dış otopsinin sürdüğünü açıklayan Eren şöyle devam etti: "14 uzmanla otopsi işlemi yaklaşık 8 saattir devam ediyor. En küçük numuneler büyük bir titizlikle toplandı. Delil toplama işlemi 2 buçuk 3 saat sürdü. İç otopsi 3-4 saat sürdü ve bitti ve 2 buçuk 3 saattir dış otopsi işlemi yapılıyor, bitmek üzere.

Ama şunu söyleyebilirim, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Raporlar gelmediği sürece bir şey söylemek çok zor. İçeride 14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Rapor sonuçlarını beklememiz lazım.

Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle ilgili makamlar açıklama yapar. Nasıl öldürüldüğü ile ilgili net bir şey söylememiz zor görünüyor."

(HABER MERKEZİ)