Bartın Kadın Platformu: Başkan Recai Çakır’ın yanındayız

Hattat Holding tarafından Amasra’da yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a şirket dava açtı. Bartın Kadın Platformu, başkana destek videosu yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

Kübra Ay

BARTIN – Amasra’da yapılması planlanan kömürlü termik santrale yerel halk ile beraber karşı çıkan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a, Hattat Holding tarafından 1 milyon liralık tazminat davası açıldı. Dava gerekçesi olarak Hattat Holding, Çakır’ın ortaklık planladığı Çinli şirkete mektup göndererek şirket itibarını zedelemesini gerekçe gösterdi.

Çakır'a destek olmak ve bu davanın hukuksuzluğuna dikkat çekmek amacıyla Bartın Kadın Platformu sosyal medya hesaplarından bir video yayınladı.

‘TERMİK SANTRALE KARŞIYIZ’

Bartın Kadın Platformu, Çakır'ın yanında olduklarını söyledikleri videonun ardından sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, "Amasra'da yapılması planlanan termik santral hakkında Bartın'ın, Amasra'nın doğasına, denizine, toprağına, suyuna musallat olan sözde termik santral kuracak malum firma ticari itibarı sarsıldığı iddiasıyla Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Bartın Kadın Platformu olarak termik santrale ve doğamızı tehdit eden tüm girişimlere karşı olduğumuzu, kentimizi, doğamızı, kavşak suyumuzu, denizimizi, ırmağımızı savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Zehircilere karşı mücadelemizde her zaman yanımızda olan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın yanındayız. Biz, çocuklarımıza temiz bir doğa, yaşanabilir bir dünya sözü verdik!" ifadelerini kullandı.