Bartın'da batan geminin Palau bandıralı olduğu belirlendi

Bartın Valisi Sinan Güner, İnkumu açıklarında batan geminin Rus değil Palau bandıralı olduğunu, Rus sanılan mürettebatın da Ukraynalı olduğunu açıkladı. Gemiden altı kişi kurtarıldı, iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Toplam 13 mürettebatlı gemide kurtarma çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bartın'ın İnkumu beldesi açıklarında "Arvin" isimli Palau bandıralı kuru yük gemisi battı. 13 mürettebatın yer aldığı gemiden şu ana kadar altı kişi kurtarıldı, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Arvin adlı geminin 114 metre uzunluğunda 14 metre genişliğinde olduğu öğrenildi. 

Bartın Valisi Sinan Güner, geminin ilk başta Rus bandıralı olduğunu sandıklarını ama Palau bandıralı olduğunu belirtti. Vali Güner önce mürettebatın tamamın Rusya vatandaşı olduğunu söyledi, ardından Ukrayna vatandaşı olduklarını tespit ettiklerini açıkladı. Bartın Valiliği'nin açıklamasında, "17 Ocak tarihinde Saat 12.20 sıralarında Arvin isimli Palau bandıralı kuru yük gemisi kötü hava şartları nedeniyle ilimiz sınırlarında İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle batmıştır. Gemide bulunan 10 Ukrayna 2 Rus uyruklu olduğu öğrenilen 12 gemi personelini  kurtarma çalışmaları, karadan ve denizden çok kötü hava şartlarına rağmen devam etmektedir. Şu ana kadar Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait bot tarafından 6 kişi sağ, olarak denizden çıkarılmıştır. Diğerlerinin aranmasına devam edilmektedir." denildi.

AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri ise mürettebatı kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı Harekat Merkezi'nden yapılan açıklamada "Gemi personelinin filikalarla denizde oldukları öğrenilmiş olup ekipler, olay yerine intikal ettiğinde ayrıntılı bilgi verilecektir" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı da "İnkumu açıklarında batan Rus gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızdan bir fırkateyn görevlendirildi" açıklaması yapıldı. (AA)