'Başhekimin odasını bastılar' iddiasına AK Parti il başkanından yanıt: Yönetim zafiyetinin düzeltilmesini istedik

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Taşçı'nın odasını bastığı iddia edilen AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, yönetim zafiyetinin düzeltilmesini istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İddiaya göre, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Taşçı, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk tarafından partinin il başkanlığına çağırıldı. Taşçı’nın bu çağrıya cevabı ise “Sağlık İl Müdürlüğü’nde görüşelim” oldu. Bunun üzerine, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk ve iki yardımcısı geçen cuma günü saat 11.30 civarında Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Hastaneye geleceklerini bildirmeden, randevu almadan doğruca başhekimin odasına girdiler, bu sırada başhekimin yanında bir doktor da bulunuyordu.

Konunun nereye varacağını tahmin eden başhekim, meslektaşından kendilerini yalnız bırakmasını istedi. İl başkanı ve iki yardımcısının gündeme getireceği konular Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sıkıntılar. Günlük ortalama 10 binden fazla kişinin girip çıktığı hastanedeki sorunlardan yönetim sorumlu tutuluyor. Biraz sonra başhekimin odasından karşılıklı bağırıp-çağırma sesleri duyuluyor. Gerginlik yaşanıyor. Makam odasındaki masanın üzerindeki biblo, minik kaktüs ve aloe vera saksıları yere savruluyor. Başhekim Taşçı makamını terk edip hastaneden ayrılıyor. Olay yeni Sağlık Bakanı’na da bildirildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI: YÖNETİM ZAFİYETİNİN DÜZELTİLMESİNİ İSTEDİK

Olayın gündeme gelmesinin ardından Sözcü yazarı Saygı Öztürk AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’e iddiaları sordu. 

AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’e, hastanede yaşananları sordum. Şunları söyledi: “Başhekimle, hastaneyle ilgili vatandaşlardan bize şikayet geliyor. Özellikle göz polikliniğinden randevu alınamıyor. Basit bazı işlemler hastanede yapılmıyor, vatandaş Konya’ya gönderiliyor. Başhekim ve bazı doktorlar arasında inatlaşma var. Doktorlar, randevu fazlası bir kişiyi bile muayene etmiyor. Hastane yönetiminin olup bitenlere karşı umursamazlığıyla ilgili şikayetler geliyor ve bunlar bize aktarılıyor. Bu konuları görüşmek için başhekimi davet ettik. Hastane ile ilgili sıkıntılar ve şikayetlerin olduğunu belirttim. Gelmeyince iki yardımcımla birlikte odasına gittik. Bizim şikayetlerle ilgili anlattıklarımıza geçersiz cevaplar verdi. Personelin çalışma saatlerini kafasına göre önce değiştirdi, sonra eski haline getirdi. Böyle bir değişikliği niçin yaptığını, sonra niçin eski haline getirdiğini sorduğumuzda bunu da izah edemedi.

FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR

Başhekim ve personel arasındaki sürtüşme vatandaşa da yansıyor. Göz başta olmak üzere kadın doğum, cerrahi, dahiliye bölümlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Kendisinden yönetim zafiyetinin düzeltilmesini istedik. Vatandaşın günlerce randevu alamadığını belirttik. Bunların düzeltilmesi gerektiğini anlattık. Bazıları bu gidişimizi siyaseten bize karşı fırsata çevirmek, kendilerine alan açmak istiyor." 

(HABER MERKEZİ)