BASK: Memur-Sen memurların haklarını peşkeş çekti

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Çorum İl Temsilcisi Çam, “Mutabakat metni, üyelerini ve memurları peşkeş çeken demokrasi ve sivil toplum düşmanı anlayışın ürünüdür” dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM – Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam basın açıklaması yaparak; hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan mutabakat metninin memurların haklarını peşkeş çektiğini söyledi.

Yapılanın, örgütlenme özgürlüğünü ve sivil toplumu ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ifade eden Çam, 12 Eylül ve 28 Şubat faşizminin yeni ve güncel versiyonu olduğunu belirtti.

‘BU METNİ REDDEDİYORUZ’

23 Ağustos günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklanan mutabakat metinin memurların beklentilerini ve umutlarını boşa çıkardığını kaydeden Çam, “Memur-Sen bir kez daha üyelerini ve tüm memurları peşkeş çekmiştir” ifadelerini kullandı. 23 Ağustos’un Türk çalışma hayatında kara bir gün olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Çam, bu metni reddettiklerini söyledi. Çam, “Toplu sözleşme görüşmelerinin canlı yayınlanması talebimizin neden reddedildiği, gün ışığına çıkan kirli pazarlıklarla nelerin görüşüldüğü açığa çıkmıştı” dedi. Çam, dünün merdiven altı sendikacılarının bugün sivil toplum düşmanı haline geldiklerini dile getirdi.

 

Etiketler BASK Çorum Memur-Sen