Başkan Bozbey'den Yenişehir Ziraat Odası'na ziyaret

Yenişehir Ziraat Odası'nı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, "Biz üreticimizin yanında olacağız. Bu zorlu yolda birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentte üretim yapan çiftçilerin artan maliyetler karşısında zorlandığına dikkat çekti. 

Çiftçilerin İzmir yolunu kapatarak yaptıkları protestoyu hatırlatan Bozbey, üreticilerin seslerini ve gelecek kaygılarını duyurmak istediklerini söyledi. 

Yenişehir Ziraat Odası'nı ziyaret eden Bozbey, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Yenişehir’de de özellikle biber konusunda son derece sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bu konuda girişimlerin olduğunu da biliyoruz. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak eğer sorun devam ederse Tarım Peyzaj AŞ üzerinden çözüm için harekete geçeceğiz. Konunun çözülme noktasına geldiği görünüyor. Ancak sorun devam ederse çiftçimizin yanında olacağımızın bilinmesini isterim. Çiftçimizin malı tarlada kalmayacak. Tarım ve hayvancılık sadece ekonomik bir faaliyet değildir. Aynı zamanda kültürel mirasımızın, köklerimizin ve geleceğimizin teminatıdır. Üretim varsa, bereket vardır. Bereket varsa, huzur ve refah vardır. Biz üreticimizin yanında olacağız. Onları destekleyeceğiz ve bu zorlu yolda birlikte yürüyeceğiz."