Başkan Özer'den 'tahsilat' açıklaması: Haksızlık olarak görüyorum

Yerel yönetimlerden tahsil edilmek istenen borçlara ilişkin konuşan Başkan Özer, "Kıt kaynaklar daha fazla kısıtlanmamalı, yerel yönetimler desteklenmeli" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Halk TV’de yayınlanan Sorel Dağıstanlı ile “Gündem Özel” programında belediyelerden kamu borçlarının tahsil edilmesi konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçmiş dönemlerde tahsil edilmeyen borcun şimdi istenmesinin ayrımcılık olacağını söyleyen Özer, “Yerel yönetimlere partizan bir tavırla yaklaşılmasının başta o beldelerde yaşayan insanlara haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ülkeyi yönetenlerin böyle bir ayrışmaya gitmemelerini diliyorum” dedi.

'GEÇMİŞ DÖNEMLERDE TAHSİL EDİLMEYEN BORÇ ŞİMDİ İSTENİYOR'

Yerel yönetimlerin kaynaklarının kısıtlanması yerine mali olarak desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özer şöyle konuştu: “Kamu borçları hemen hemen önceki dönemlerden beri aynı seyrediyor. O zaman tahsil edilmemiş. Geçmiş dönemlerde tahsil edilmeyen borç şimdi isteniyor. Bu bir haksızlık ve ayrımcılık olur. Anladığım kadarıyla tek seferde isteniyor. Bizim yarım milyar civarında bir kamu borcumuz var. Bu borç bizim yarattığımız bir borç değil. Bu 15 yıl önceden gelen, o zamanda tahsil edilmemiş bir alacak. Dolayısıyla onun bugün gündeme getirilmesini mevcut CHP’li belediyelere bir haksızlık olarak değerlendiriyorum. Sonuçta Türkiye belediyelerden oluşuyor. Bir yerde bir sorun yaşanıyor ve o sorun oradaki yerel yönetimler tarafından çözüme kavuşturuluyor. Bunun da kaynak meselesiyle yakından ilgisi var. Yerel yönetimler işlevlerini idari, mali ve yasal boyutlarda yerine getirirler. Zaten kaynaklar çok kısıtlı ve son tasarruf genelgesi de elimizi kolumuzu bağlıyor. Yerel yönetimlerin mali olarak desteklenmesi gerekirken tam tersine var olan kıt kaynakların daha da kısıtlanması yoluna gidilmesinin doğru bir adım olmayacağını söylemek isterim.”