Başkan Seçer, Mezitli'de halk ile bayramlaştı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli ilçesindeki çeşitli mahallelerde düzenlenen buluşmalarda halk ile bayramlaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersinlilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda bir dizi ziyaret gerçekleştiren Seçer, bu kez de Mezitli halkıyla bayramlaştı.

İlk ziyaretini Mezitli ilçesine bağlı Kuzucubelen Mahallesi’ne gerçekleştiren Başkan Seçer, mahalle halkının bayramını kutladı. Yoğun ilgiyle karşılanan Seçer, ikinci kez seçilmesinin yönetimin istikrarı için önemli olduğuna değinerek, “Bu başkan olarak beni de beraber çalıştığım arkadaşlarımı da onore etti. 12 bin insan çalışıyor. Çalışan ancak görünmeyen birçok kahraman var” dedi. 

'BELEDİYEYE GELEN KAYNAK BİR EMANET OLARAK GÖRÜLDÜ'

Yüksek oranda gelen oyun halkın güveninden kaynaklandığını belirten Seçer, “Bu bizi daha güçlü yaptı, Meclis çoğunluğunu aldık. Olması gereken, üzerinde tartışılmayacak kararlar bile Meclis’ten çıkmıyordu. Televizyon ekranlarından bunu vatandaş izliyordu. Ben bunu anlatsam bu kadar ikna edici olmaz ama orada gördüler” dedi.

Mevcut imkanlar içerisinde her şeyi en iyi şekilde yaptıklarını kaydeden Seçer, “Yol da yapıldı, sosyal destek de verildi. Yaşlı insanlara da bakıldı, öğrencilerin de derdi dinlendi, herkese dokunuldu. Belediyeye gelen kaynak bir emanet olarak görüldü. Her kuruşunun vebalinin ağır olduğu bilinciyle halkın parası halka aktarıldı” diye konuştu.

Kuzucubelen’den her zaman yüksek oy aldığını ifade eden Seçer, her tarafa götürdükleri eşit hizmeti bu mahalleye de getirdiklerini ve muhtarın her talebi de kendisine ilettiğini belirtti.

Kuzucubelen Mahallesi ziyaretinin ardından Akarca’ya giden Seçer, yurttaşın bayramını kutladı ve taleplerini dinledi. Yaylalarda yazın artan nüfus nedeniyle yaşanabilecek su sorununa ilişkin önlem almak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Seçer, “Böyle yüksek ve köy yerlerinde bazı şikayetler geliyor, onları da gideriyoruz. Tankerle bile su taşıtıyoruz ve her yere gönderiyoruz” dedi.

Muhtarların büyük bir çoğunluğunun Büyükşehir ile uyumlu çalıştığını ve bu sayede mahallelere hizmetlerin daha hızlı gittiğini söyleyen Seçer, “Muhtarlarımızdan bu yüzden memnunuz. Mersin’de çok büyük değişiklik oldu, 7 ilçe belediye başkanı değişti. Yurttaşa hizmet yaparsan ‘Kim tutar seni?’ der ve destek olur ama hizmet yapmasan biletini keser. Büyükşehir, küçük şehir ayrımı olmadan da uyumlu bir 5 yıl geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı ve Akarca halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

'BİZ BU ÜLKEDE AYRIMCILIK İSTEMİYORUZ'

Mersin’e yaptıkları en önemli hizmetin ayrımcılığı ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Seçer, “Biz ülkede ayrımcılık istemiyoruz. Herkes zarar gördü, millet kavga sevmiyor. Biz bunu hep anlatmaya çalıştık. Meclis toplantılarını izlediniz mi? Her ay kavga ediyorduk, yorulduk. Huzur içerisinde çalışmak enerjimizi de diri tutuyor, kavgayla, gürültüyle bu işler olmuyor. Mersinimize çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersinimiz de ülkemiz de hizmetin en güzeline layık. Bunu hak ediyor, yapacağız ve başaracağız” diye konuştu.