Başkanla görüşemeyince pankart yaptırıp aracına astı: Kayıp aranıyor

Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den 4 aydır randevu alamadığını söyleyen Mustafa Çakıcı, arabasına ‘kayıp aranıyor’ yazılı pankart asarak, belediyenin önüne park etti.

Mustafa Çakıcı, üstünde afiş olan aracının belediye binasının önüne çekti.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ulaşamadığını söyleyen Mustafa Çakıcı, Beyazgül'e ulaşabilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Çakıcı, arabasına bir pankart asarak belediye binasının önüne gitti.

Çakıcı'nın astığı pankartın üstünde Beyazgül'ün fotoğrafı ile 'Kayıp aranıyor. Bulanların insaniyet namına kendisine haber vermeleri rica olunur' ifadeleri yer alıyor.

‘KAMULAŞTIRMA YAPMIYORLAR, EVLERİMİZİ YENİLEMEMİZE DE İZİN VERMİYORLAR’

Aylardır her gün belediyeye giderek Beyazgül'den randevu talep ettiğini ancak hiçbir şekilde kendisine ulaşamadığını dile getiren Çakıcı,  bu yönteme başvurduğunu anlattı. Çakıcı, Beyazgül'e ulaşmak istemesinin sebebinin ise evlerinin bulunduğu araziyle ilgili yaşadıkları sorun olduğunu ifade etti.

Haliliye ilçesinde yer alan Açıksu Caddesi'nde 1983 yılında ortaya konan bir proje nedeni ile mahalledeki 69 kişinin mağdur olduğunu belirten Çakıcı şunları söyledi: “Proje hayata geçirilmedi, askeriye bu caddedeki parkı yıkıp yolu genişletti. Yol genişledi, yol sorunu bitti ama mevcut proje hala sistemde. Vatandaş belediyeye başvuruyor, ‘evlerimizi yıkıp yapalım’ talebinde bulunuyor. Belediye de diyor ki, ‘burası mevcut yola girmiş, yola terki var, yıkım izni veremiyoruz, yapı izni veremiyoruz.’ Biz de vatandaş olarak diyoruz 'öyleyse gelin arsamızı kamulaştırın.' Bunu dediğimizde de belediye kamulaştırma için bütçesinin olmadığını söylüyor. Madem kamulaştıramıyorsanız, o zaman iznimizi verin; onu da yapmıyorlar.”

‘VATANDAŞ OLARAK DÜŞMÜŞÜM BAŞKANIN PEŞİNE’

Belediye başkanına ulaşmak için aracı ile Urfa'da gezdiğini dile getiren Çakıcı, şöyle devam etti: "Vatandaş olarak düşmüşüm belediye başkanının peşine. Ben bir randevuyu talep ettiğimde başkan vatandaşı dinlemeli. Bunu isteriz, en doğal hakkımdır. Birçok kişiye ulaşmaya çalıştım ama muhatap bulamadım.”

Çakıcı, belediye başkanı ile görüşmek için uzun zamandır çeşitli yollara başvurduğunu, özel kaleme ulaşmaya çalıştığını belirterek “Başkanla görüşmek üzere randevu istemek için özel kalemi olan İbrahim Halil Karaca'ya ulaşmaya çalıştım. Makamından tut, özel hesaplarına kadar kendisini aramadığım yer kalmadı. Sırf başkandan randevu alabilmek için... Kendisine bir türlü ulaşamadım, derdimi anlatamadım. Özel kalemin halkla köprü kurması gerektiğini zannediyorduk ama olmadı" diye konuştu.