Başpınar işçilerinin direnişinde valilik yasağı bitti, jandarma yasağı başladı
Başpınar OSB’de, insanca yaşanacak bir ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle eylem yapan Yalçın Kardeşler işçilerinin fabrika önünde toplanmasına jandarma izin vermedi.
DUVAR - Antep'te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerin insanca yaşanacak bir ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle başlattıkları eylemleri sürüyor.
OSB’de yer alan Yalçın Kardeşler işçileri de yüzde 30 zam dayatmasına ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı direniyor.
İşçiler, valilik tarafından uygulanan eylem ve toplanma yasağının mahkeme kararıyla iptalinin ardından eylemlerine fabrika önünden kaldığı yerden devam ederken bu kez de jandarma engeliyle karşılaştılar.
Evrensel'de yer alan habere göre, jandarma, “fabrika önündeki yolu kapattıkları” gerekçesiyle işçilerin fabrika kapısında toplanmalarına izin vermedi.
Jandarmanın uzaklaştırması sebebiyle işçiler fabrika karşısındaki kaldırımda direnişlerini sürdürüyor.
(ALINTI)