Batan gemi görüntüleri Yemen'in vurduğu İsrail tankerine mi ait?

Yemen’in Kızıldeniz’de İsrail gemisini vurduğu iddia edildi. Sosyal medyada birçok video gündeme gelirken, batan gemi İsrail tankerine mi ait?

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen’in Kızıldeniz’de vurduğu İsrail gemisini gösterdiği iddiasıyla sosyal medyada bir video paylaşıldı.

Teyit'in tersine görsel arama sonuçlarına göre, içerik farklı dillerde de aynı bağlam ile paylaşıldı. Sonuçlardan biri ise, iddia bağlamıyla paylaşılan görüntülerin olduğu bir Facebook paylaşımını gösteriyor. 3 Şubat 2022 tarihinde yapılan paylaşımın açıklamasında, görüntülerin Nijerya’daki bir tanker patlamasına ait olduğu bilgisi yer aldı.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Haberlere göre, Trinity Spirit isimli petrol üretim ve depolama gemisi, alev alıp patladıktan sonra Nijerya açıklarında batmış. 2022 yılının Şubat ayında meydana gelen patlamanın ardından gemide bulunan 10 kişilik mürettebattaki beş kişi hayatını kaybetti. Üç kişi patlamadan kurtulurken, kalan iki kişi ise bulunamadı.

İHMAL İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

Olayın ardından suya karışan petrol miktarının endişe verici olduğu da gündeme taşınmıştı. Kazanın ardından, geminin neredeyse tamamen bakımsız olduğu konuşulurken, geminin güvenli ve yasal şekilde çalışmasını sağlayan sistemlerin ihmal edildiği de söylenmişti.

(ALINTI)

Etiketler İsrail Yemen