Batman İHD Abdurrahman Acar’ın faillerini sordu

Batman’da kayıp yakınları 523. kez bir araya gelerek 1993’te öldürülen HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın babası Abdurrahman Acar’ın faillerini sordu.

Açıklamayı İHD yöneticilerinden Ahmet Şiray okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde 523’üncü kez bir araya gelen kayıp yakınları, 1993’te faili meçhul cinayetle öldürülen HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın babası Abdurrahman Acar’ın faillerini sordu.

‘1993 YILI FAİLİ MEÇHULLERİN EN YÜKSEK OLDUĞU YIL’

Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları adına açıklamayı İHD yöneticilerinden Ahmet Şiray okudu. Açıklamada 1993’te Batman’da faili meçhul cinayet ile öldürülen HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın babası Abdurrahman Acar ve beraberinde öldürülen altı kişinin faillerinin bulunmadığı vurgulandı.

Şiray, 23 Mart 1993 tarihinde Batman Eski Midyat Garajı’nda evli ve dört çocuk babası Abdurman Acar’ın ve aynı ay altı kişinin öldürüldüğünü belirtti. Acar’ın öldürülmeden önce defalarca tehdit edildiğini dile getiren Şiray, “Ailece işlettikleri kıraathane o dönem HEP (Halkın Emek Partisi) parti lokali olarak kullanılmıştı, bu süreçten sonra daha çok hedef haline getirilmiş ve kıraathanenin kapatılması için zorlanmıştı” dedi.  1993 yılının faili meçhul cinayetlerinin en yüksek yıl olduğuna dikkat çeken Şiray, “Abdurrahman Acar, yüzlerce kişinin arasında kontra güçler tarafından başının arkasına aldığı kurşunla katledildi. Yüzlerce insanın olduğu çarşının içerisinde hiçbir görgü tanığı bulunamadı, bulunmadı. Ramazan ayı boyunca hiç cinayet işlenmemiş ancak Ramazan Bayramı arefesinde Abdurahman Acar’ın da içlerinde olduğu yedi kişi öldürülmüştü. Üzerinden 29 yıl geçti hala faili bulunamadı” ifadelerini kullandı.

Şiray'ın ardından Acar’ın kızı HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İHD’ye babası için yazdığı mektubu okudu.